Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Какво е инверторен климатик?

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Какво е иверторен климатик?

 

 

Инверторен климатик, е климатик, който променя оборотите на компресора в зависимост от необходимата мощност, която ще е дотатъчна за затопляне или охлаждане на помещението. Инверторни климатици са много по-прецизни в поддържането и регулирането на температурата в помещението, защото използват оптималното количество електроенергия за тази цел. Когато е достигната желаната температура, инверторният климатик намалява оборотите на компресора и с минимално количество електроенергия продължава да поддържа зададената температура. И обратно, когато трябва да достига по-висока заданена температура, съответно увеличава оборотите и консумацията с цел по-бързото достигане на температурата.

 

Обикновенно, инверторни климатици от среден клас с типо размер 12 000 BTU, варират в консумацията на електроенергия от 0.20 до 2.00 kW. Тази консумация е променлива и зависи от доста фактори, като например – помещението в което е инсталиран климатика, брой външни стени, изолация на стените, прозорци – брой и вид, изложение, зададена температура и др. При почти всички условия инверторните климатици са оптималният вариант за отопление и охлаждане на помещения, тъй като чрез прецизната си електроника постоянно подават необходимото количество отоплителна или охладителна мощност с минимален разход на електро енергия!

 

 

Следва по-техническо обяснение, за тези, коите се интересуват!

 

Инверторните климатици използват технология разработена и внедрена за първи път от TOSHIBA, чийто основен принцип е контрол и промяна на оборотите на компресора. Чрез промяната на оборотите на компресора се постига плавна, стъпкова промяна на отдаваната мощност (респективно консумираната). Идеята се състои във факта, че с увеличаване на оборотите се увеличава количеството компресиран фреон и обрано. Чрез промяна на оборотите на компресора, инверторният климатик променя количеството отдадена или отнета топлина, като подава повече или по-малко фреон в топлообменниците.

 

Фирма "Термо и Вент" предлага голям избор от марки и модели инверторни климатици, с монтаж и поддръжка за гр. Пловдив и региона! Може да направите вашият избор за инверторен климатик, след наша консултация, в офиса ни в гр. Пловдив, ул. Пещерско шосе №53, или на тел. 032 25 29 65 / 0878 160 393

 

Също така може да разгледате климатиците в нашия онлайн магазин: Clima.bg

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари